Поиск по vwood
Магазин MaxPower
Создать интернет магазин бесплатно
Реклама
Полезности vwood
поиск по Тегам
влага гниль Защита древесины насекомые плесень виды паркета паркет укладка беседка построить своими руками беседку строительство asus 19v 3.42a 65w блок питания для ноутбука asus 19v блок питания для ноутбука asus eee купить блок питания ASUS вирубка Волинь ліс даі лісоматеріали лес перевезення лісгосп новини новости господарство дерева лісове прокуратура Бюджет заготівля лісова продукція район ціни площі рубка Волинське ОУЛМГ управління гросподарство гроші Луцьк переробка политика и лес Держагенство чіп електронний облік контроль чіпи
I am from...
Новости Украины
РЕКЛАМА
Календарь
«  Март 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SALE
Наши партнеры
Главная » 2013 » Март » 21 » В Україні найближчим часом буде припинено незаконне вирубування лісів
14:37
В Україні найближчим часом буде припинено незаконне вирубування лісів
Найближчим часом Державне агентство лісових ресурсів України запровадить 100-процентний електронний облік реалізації деревини, заявив глава відомства Віктор Сівець. Це дозволить покінчити з незаконними рубками лісу, пише Економіст.

Нагадаємо, в середині 90-х років минулого століття в Україні набуло поширення незаконне вирубування лісів, що призвело до погіршення породно-вікової структури лісового фонду в окремих регіонах і звузило ресурсну базу розвитку деревообробного виробництва. Нарощення чисельності лісової охорони та посилення впливу природоохоронної прокуратури не дало суттєвих результатів в останні роки. Ефективною формою запобігання незаконному вирубуванню лісів є впровадження електронного обліку необробленої деревини, що зарекомендував себе результативним запобіжним заходом щодо недопущення тіньового перерозподілу деревних ресурсів.


«Електронний облік реалізації необробленої деревини вже використовується лісгоспами на 60%. Ми плануємо ввести 100-відсотковий електронний облік кожного зрубаного дерева за 2-3 місяці», – повідомив глава Держлісагентства Віктор Сівець в ході робочої поїздки в Луганську область в інтерв’ю журналістам.

Програма електронного обліку деревини, направлена на боротьбу з незаконним вирубуванням лісу, впроваджується з грудня минулого року. За словами голови Держлісагентства, вона довела свою ефективність у передноворічний період, коли ялинкова продукція реалізовувалася з електронними чипами [1].

Держава має активніше підтримувати лісогосподарські підприємства щодо впровадження електронного обліку необробленої деревини як у багатолісних, так і малозаліснених регіонах, щоб максимальною мірою зменшити прояви незаконного вирубування ліквідних порід дерев. Це дозволить розширити базу стягнення плати за спеціальне лісокористування, підвищити рівень підприємницької культури суб’єктів лісогосподарського бізнесу та стимулювати поглиблену переробку деревини. У середньостроковій перспективі буде досягнуто позитивних зрушень як у породній, так і у віковій структурі лісового фонду, а це сприятиме нарощенню асиміляційного потенціалу окремих територій.

[1] http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=105814&cat_id=32888


Автор: Тодор МАРЧЕНКО, експерт

Источник: ua-ekonomist.com, 21.03.2013

Просмотров: 540 | Добавил: vwood | Теги: Держагенство, чіп | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]