Поиск по vwood
Магазин MaxPower
Создать интернет магазин бесплатно
Реклама
Полезности vwood
поиск по Тегам
влага гниль Защита древесины насекомые плесень виды паркета паркет укладка беседка построить своими руками беседку строительство asus 19v 3.42a 65w блок питания для ноутбука asus 19v блок питания для ноутбука asus eee купить блок питания ASUS вирубка Волинь ліс даі лісоматеріали лес перевезення лісгосп новини новости господарство дерева лісове прокуратура Бюджет заготівля лісова продукція район ціни площі рубка Волинське ОУЛМГ управління гросподарство гроші Луцьк переробка политика и лес Держагенство чіп електронний облік контроль чіпи
I am from...
Новости Украины
РЕКЛАМА
Календарь
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
SALE
Наши партнеры
Главная » Архив материалов

Лісокультурна кампанія розпочнеться в лісах Волині вже невдовзі. Садити планують лише якісні культури.

Нарада за участю відповідальних працівників управління, керівного складу лісових господарств області та профспілкового активу відбулася у Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства 20 березня, - повідомляє прес-служба відомства.

Відкриваючи нараду, начальник управління Богдан Колісник зауважив, що питання, які розглядатимуть, мають велику актуальність саме зараз – у період підготовки до лісокультурної кампанії та пожежонебезпечного періоду.

«Все починається з підготовки ґрунту. Треба вчитися бути досконалими лісоводами, садити якісні культури, доглядати та охороняти ліс. Що ж до пожеж у лісі, то це найстрашніше лихо, яке можна собі тільки уявити. Наше завдання, не гасити, а не допустити, вчасно виявити загорання у лісових масивах», - зауважив Богдан Колісник.

Окрім підготовки до ... Читать дальше »

Просмотров: 381 | Добавил: vwood | Дата: 20.03.2013 | Комментарии (0)

Звірівське лісове господарство просить у прокурора міста Луцька знайти та надати банківський рахунок депутата Луцької міської ради Сергія Григоренка, аби повернути йому гроші, які він поклав на рахунок підприємства для лісівників.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.


Депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов озвучив звернення від «Мисливського господарства «Звірівське» про те, що на рахунок державного підприємства надійшли кошти у розмірі 1450 гривень від Сергія Григоренка як повернення благодійної допомоги.

«Доводимо до відома, - йдеться в документі, - що мисливське господарства, як юридична особа, не надавала пану Григоренку благодійної допомоги, тому кошти, які поступили на рахунок підприємства, вважаємо, як помилково перераховані. Дана сума знаходиться на рахунку підприємства і не мож ... Читать дальше »
Просмотров: 417 | Добавил: vwood | Дата: 20.03.2013 | Комментарии (0)

Ліси Волині не постраждали через стихію. Висота снігового покрову там сягає 50 сантиметрів.


Попри те, що 15 березня на Волині випала місячна норма снігу, що практично паралізувало рух транспорту, пошкодило лінії електропередач та зв’язку, лісові масиви області не постраждали, – інформують у прес-службі волинських лісівників.


Так, під час перевірок стану лісового фонду Волинського ОУЛМГ масових лісовалів не виявили. Снігова лавина пошкодила лише поодинокі дерева. Проте погода на Волині не покращується.

Щодо снігового покриву, то висота його у лісі вже сягає 50 см і більше. У таких умовах найважче звірині. Єгерська служба підпорядкованих управлінню підприємств робить все можливе, аби звірі мали вдосталь їжі: підсипають кукурудзу, вивішують кормові віники, наповнюють сіллю солонці, сіном годівниці. Щорічно підприємства управління витрачають на влаштування кормових полів, заготівлю та придбання кормів понад міль ... Читать дальше »
Просмотров: 399 | Добавил: vwood | Дата: 20.03.2013 | Комментарии (0)

Провести незаконні рубки дерев на площі в понад 11 гектарів у ландшафтному заказнику загальнодержавного значення «Кормин» на Волині дозволили службові особи ДП «Цуманський лісгосп». 

Про це IA ZIK повідомили у прес-службі прокуратури Волині.

Працівники Волинської міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері розпочали кримінальне провадження щодо службових осіб Державного підприємства «Цуманське лісове господарство».

Зловживаючи владою та службовим становищем, ці службовці у 2012 році незаконно видали п’ять лісорубних квитків на проведення рубок в ландшафтному заказнику загальнодержавного значення «Кормин» та провели там незаконні рубки дерев на площі 11,5 га.

Вказаними діями службових осіб лісового господарства заподіяно тяжких наслідків державним інтересам. Сума збитків встановлюється.

Відомості про цей факт внесені в Єдиний реєстр досудових розслідува ... Читать дальше »
Просмотров: 409 | Добавил: vwood | Дата: 19.03.2013 | Комментарии (0)

За сезон заготівлі дикоростучої лісової продукції у 2012 році до місцевих бюджетів надійшло 9,7 мільйона гривень,що на півмільйона менше від показників аналогічного періоду минулого року. Надходження податку з доходів фізичних осіб від заготівлі лісової продукції - 7,9 мільйона гривень, 87% отриманих коштів - від сплати ПДВ в процесі заготівлі ягід чорниць.
Такі цифри озвучив під час засідання постійнодіючої комісії з організації державного контролю за заготівлею другорядних лісових матеріалів та здійснення побічних лісових користувань Андрій Тимейчук - перший заступник голови Державної податкової служби у Волинській області. 

За інформацією податкової служби, у зв’язку зі зменшенням середньої заготівельної ціни на чорниці окремими заготівельниками, у Маневицькому районі бюджет недоотримав 76 тисяч гривень, у Старовижівському - 73 тисяч, в Ратнівському – 30 тисяч гривень.

«Враховуючи безпосередній вплив ціни заготівлі пр ... Читать дальше »
Просмотров: 405 | Добавил: vwood | Дата: 19.03.2013 | Комментарии (0)

У ландшафтному заказнику загальнодержавного значення «Кормин» вирубали 11,5 гектара лісу. 

                                                       Про це повідомляє прес-служба прокуратура області. 

Так, Волинська міжрайонна прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері розпочала кримінальне провадження щодо службових осіб Державного підприємства «Цуманське лісове господарство».

Уже в 2012 році незаконно видали п’ять лісорубних квитків на проведення рубок в ландшафтному заказнику загальнодержавного значення «Кормин» та провели там незаконні рубки дерев на площі 11,5 гектара.

Ці дії службових осіб лісового господарства заподіяли тяжких наслідків державним інтересам. Наразі, обсяг збитків встановлюється.


www.volynnews.com

Просмотров: 358 | Добавил: vwood | Дата: 18.03.2013 | Комментарии (0)

Чотирьох вовків, які вже встигли нанести чималу шкоду мисливському господарству, знищили на території волинського лісництва за останні 1,5 місяці.

 

Про це повідомили у прес-службі Волинського ОУЛМГ.


Так, за останні півтора місяці працівники ДП «Маневицьке ЛГ» і ДП «Любешівське ЛГ» на території Карасинського лісництва (ДП «Маневицьке ЛГ») вполювали чотирьох вовків.

Вовк вважається санітаром лісу за умов існування однієї особини цього звіра на площі у 10 гектарів.

«Вовки прийшли на Волинь із Рівненщини. Облюбували Карасинське лісництво,» - розповідає заступник директора ДП «Маневицьке ЛГ» Микола Корець.

«Ми вистежили, що територією ходить 5 особин. На 6 гектарів лісу це величезна кількість. Вовк з’їдає за день від 3 до 10 кілограмів м’яса. Тут однією косулею не обійдешся. Тому вирішили виставляти прапорці та розпочинати полювання. Чотирьох взяли. Один ще блукає. Але він вж ... Читать дальше »
Просмотров: 421 | Добавил: vwood | Дата: 14.03.2013 | Комментарии (0)

Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник «не заперечив» ДП СЛАП «Любешівагроліс» порубку лісових насаджень, які належать не підприємству, а Любешівській селищній раді.

Про це пишуть у газеті «Волинь нова». Любешівський селищний голова Петро Хомич у вівторок минулого тижня виявив, що при в’їзді в Любешів, в урочищі «Біля каменя», на території селищної ради лісоруби валили сосни. А зрізані дерева відправляли на лісопереробний цех ДП СЛАП «Любешівагроліс». Утім, директор ДП Віктор Симонович запевнив селищного голову, що, мовляв, він не має ніякого відношення до порубки. Тож, Петро Хомич відразу ж звернувся до прокурора району Сергія Степанюка, начальника райвідділку міліції Сергія Хвесика та екологічного інспектора Володимира Ольховича.Так, під час перевірки правоохоронці встановили, що роботи у лісі виконували працівники саме «Любешівагроліс». А ... Читать дальше »

Просмотров: 545 | Добавил: vwood | Дата: 14.03.2013 | Комментарии (0)

Странная публикация. Во-первых, сразу насторожило то, что редактор решил уточнить для читателя, что Президент на фото - слева, а Начальник Волынского ОУЛМГ - справа, а также нашел необходимым доходчивей изложить содержание письма Комарова. Впрочем  наверное он лучше знает свою аудторию, -без него она видимо не разберется...

Во-вторых, удивил уровень авторского обращения, - минуя Губернатора, Премьера, Министров и разных мелких Председателей прямо к Президенту. Наверное, автор убежден, что все остальные уже давно "куплены" Богданом Ивановичем и к ним обращаться бесполезно?... В-третьих, настораживает степень персонификации ответственности, - во всем виноват Колесник. Как оказывается все просто, а я то думал, кто опустил Украину на 144 место по уровню коррупции? Автор забыл, что начальник ОУ ... Читать дальше »
Просмотров: 404 | Добавил: vwood | Дата: 13.03.2013 | Комментарии (0)

Просмотров: 396 | Добавил: vwood | Дата: 13.03.2013 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 »