Поиск по vwood
Магазин MaxPower
Создать интернет магазин бесплатно
Реклама
Полезности vwood
поиск по Тегам
влага гниль Защита древесины насекомые плесень виды паркета паркет укладка беседка построить своими руками беседку строительство asus 19v 3.42a 65w блок питания для ноутбука asus 19v блок питания для ноутбука asus eee купить блок питания ASUS вирубка Волинь ліс даі лісоматеріали лес перевезення лісгосп новини новости господарство дерева лісове прокуратура Бюджет заготівля лісова продукція район ціни площі рубка Волинське ОУЛМГ управління гросподарство гроші Луцьк переробка политика и лес Держагенство чіп електронний облік контроль чіпи
I am from...
Новости Украины
РЕКЛАМА
Календарь
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
SALE
Наши партнеры
Главная » Архив материалов

Волинь уже найближчими роками може на 20 відсотків скоротити витрати природного газу, вважає начальник управління промисловості та інфраструктури облдержадміністрації Леонід Кирильчук.

В області п’ятнадцять суб’єктів господарювання за минулий рік виготовили 26,4 тисячі тонн паливних гранул і брикетів, що еквівалентно 12,9 мільйона кубометрів природного газу. І ця цифра постійно зростатиме. Розробляється проект із виготовлення щорічно десяти тисяч паливних гранул на підприємстві «Волиньторф». У планах також будівництво двох станцій із виробництва біогазу в Турійському районі і в місті Нововолинську.


Щороку дедалі активніше використовуються для палива подрібнена на тріску деревина, солома. Особливо активно в цьому напрямі працюють у Ківерцівському районі, де торік майже всі бюджетні установи обігрівали місцевими видами палива. Дедалі більші площі в області займають плантації енергетичної лози. Нині вони становлять 148 гектарів, у перспективі можуть ся ... Читать дальше »
Просмотров: 482 | Добавил: vwood | Дата: 17.02.2012 | Комментарии (0)

На території Маневицького району виявлено велику незаконну рубку лісу: зрубали 29 кубічних метрів деревини. У той час, як зазвичай апетити лісових деревних браконьєрів задовольняються щонайбільше трьома кубами.

Незаконно зрубану вільху виявили під час спільного рейду державного екологічного інспектора, працівників ДСБЕЗ і прокуратури району.

— При обстеженні частини лісового масиву, який раніше перебував у користуванні СВК «Кормин», а у 2011 році був переданий ДП «Колківське лісове господарство», виявлено 51 зрізане дерево вільхи, — розповів «Відомостям» державний інспектор із охорони навколишнього природного середовища Олег Філон. — Встановлено, що дерева зрубали наприкінці січня. Сума збитків становить понад 148 тисяч гривень. Варто зазначити, що коли ліс належав СВК, то тут неодноразово виявляли самовільно зрізані дерева. Саме через це ліс і передали під охорону державним лісівникам.

Як повідомив «Відомостям» голова Маневицьк ... Читать дальше »
Просмотров: 492 | Добавил: vwood | Дата: 17.02.2012 | Комментарии (0)

21.01.2012 

  

П’ятдесят мільйонів від волинських лісівників 
Відбулася звітна колегія Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства за участі голови обласної державної адміністрації Бориса Клімчука, його заступника Віталія Карп’юка, начальника головного управління Держкомзему у Волинській області Василя Василенка, начальника державної екологічної інспекції у Волинській області Анатолія Гетьманчука, виконуючого обов’язки начальника державного управління охорони навколишнього природного середовища у Волинській області Олександра Романюка.. На неї прибули директори, головні лісничі та головні інженери держлісгоспів, лісничі та окремі майстри лісу. З доповіддю «Про підсумки господарсько-фінансової діяльності підприємств за 2011 рік та завдання по розвитку галузі в 2012 році» виступив начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник. 

– У 2011 році господарсько-фінансова діяль ... Читать дальше »
Просмотров: 556 | Добавил: vwood | Дата: 24.01.2012 | Комментарии (0)

26.11.2011

25 листопада 2011 року на Волині урочисто відкрили новозбудовані лісові дороги у ДП «Цуманьське ЛГ», ДП «Вололимир-Волинське ЛМГ» і ДП «Любешівське ЛМГ». Дійство відбулося за участю голови Державного агентства лісових ресурсів України Віктора Сівця, заступника голови Волинської облдержадміністрації Віталія Карпюка, представників районної та місцевої влади. 


Дорога до Берестянського лісництва ДП «Цуманське ЛГ», яка відтепер служитиме людям, має довжину 12 кілометрів і є найдовшою лісовою дорогою із твердим покриттям, збудованою за останні роки. Водночас вона, як і інші, відіграє важливе соціальне значення. Адже новозбудована лісова дорога у Цуманському лісгоспі з’єднала села Скреготівка і Берестяне. Раніше людям доводилося долати шлях в обхід, а це - 40 кілометрів.

Зі слів заступника директора ТзОВ «Стирагробуд» Аркадія Терещука, при прокладанні застосовували європейські технології та новітні матеріали, що забезпечить цілісність ... Читать дальше »
Просмотров: 495 | Добавил: vwood | Дата: 01.12.2011

Цього року усі новорічні ялинки матимуть електронний чіп, що унеможливить незаконну заготівлю та продаж лісових красунь. Про це йшлося на круглому столі, що відбувся вчора (21 листопада) у Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Щорічно в лісогосподарських підприємствах обласного управління лісового та мисливського господарства створюються цільові плантації для заготівлі новорічних ялинок. Сьогодні їх площа складає 400 га. В цьому році створено 80 га. Середня кількість ялинок на 1 га плантації складає 5 тис. штук.

Ліміти на заготівлю новорічних ялинок установлюються обласною радою. Заготівля новорічних ялинок проводиться на підставі спеціального дозволу – лісового квитка. Законом визначено місця заготівлі новорічних ялинок : на спеціально створених насадженнях (плантаціях), на земельних лісових ділянках при проведенні рубок формування та оздоровлення лісів.

Поля, які позаростали сосною, не можуть бути місцем заготівлі новорічних ... Читать дальше »
Просмотров: 995 | Добавил: vwood | Дата: 01.12.2011

Волинських продавців новорічних ялинок забов’язали мати спеціальний лісовий квиток, який підтверджує, що ялинки продаються легально. Про це УНН повідомили в прес-службі Волинської облдержадміністрації.

На необхідності зробити новорічні ялинки джерелом регулярних надходжень до бюджету наголосив сьогодні на обласній селекторній нараді начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник.
"На Волині налічується близько 400 гектарів зареєстрованих насаджень ялинок. На них відведені спеціальні території. Інших місць, де можна було б заготовляти новорічні ялинки, законом не передбачено", - підкреслив Б.Колісник.
За його словами, у нових Податковому та Бюджетному кодекси прописані жорсткі правила торгівлі ялинками.

"Цьогоріч рекомендована ціна за ялинку складає до 50 гривень і продавати новорічне дерево зможе лише той, який має спеціальний лісовий квиток. Таке нововведення сприятиме не лише збереженню лісів, а й принесе додаткові надходж ... Читать дальше »

Просмотров: 470 | Добавил: vwood | Дата: 01.12.2011

« 1 2 3 4 5