Поиск по vwood
Магазин MaxPower
Создать интернет магазин бесплатно
Реклама
Полезности vwood
поиск по Тегам
влага гниль Защита древесины насекомые плесень виды паркета паркет укладка беседка построить своими руками беседку строительство asus 19v 3.42a 65w блок питания для ноутбука asus 19v блок питания для ноутбука asus eee купить блок питания ASUS вирубка Волинь ліс даі лісоматеріали лес перевезення лісгосп новини новости господарство дерева лісове прокуратура Бюджет заготівля лісова продукція район ціни площі рубка Волинське ОУЛМГ управління гросподарство гроші Луцьк переробка политика и лес Держагенство чіп електронний облік контроль чіпи
I am from...
Новости Украины
РЕКЛАМА
Календарь
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
SALE
Наши партнеры
Главная » Архив материалов
Депутати Волинської обласної ради зацікавилися цінами на заготівлю другорядних лісових матеріалів та здійснення побічних лісових користувань. Про це стало відомо 31 травня під час засідання постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів.


На розгляд депутатів виносилось питання, що стосувалось рішення обласної ради «Про порядок видачі спеціальних дозволів і встановлення лімітів на заготівлю другорядних лісових матеріалів та здійснення побічних лісових користувань, із змінами, внесеними обласною радою від 26.05.2001 року».

Заступник начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в області Олександр Романюк розповів, що бюджетним та податкованим кодексом передбачено збільшення плати за збір ягід, грибів, березового соку та інших ресурсів. За його словами, ці кошти йдуть у місцеві бюджети, а тому за минулий рік казна збагатилась на 1 мільйон 388 тисяч гривень.

Проте депутата Ігоря ... Читать дальше »
Просмотров: 508 | Добавил: vwood | Дата: 04.06.2012 | Комментарии (0)

Три тисячі гектарів волинських лісів "висять у повітрі" — вони безкарно нищаться.

Катерина ЗУБЧУК

Ліси Волині закріплені за держлісгоспами та спеціалізованими лісгоспами. Вони мають чіткі межі, відповідно охороняються. Але є чимало лісових масивів, які прилягають до території лісгоспів і в даний час знаходяться в землях запасу сільських рад. А, по суті, в них нема господаря. Про те, чому так сталося і до чого це призводить, ми говорили з начальником відділу держлісінспекції держуправління екоресурсів у Волинській області Анатолієм Гламаздою.

— Коли розпались колгоспи, а згодом сільськогосподарські виробничі кооперативи, то ліси, закріплені за ними, були передані державним та міжгосподарським лісгоспам. По суті, нові господарі забрали компактніші ліси, а невеличкі за площею ліси, по п'ять-сім гектарів, які були біля віддалених населених пунктів, так і залишились "нічийними". Крім того, на окремих ділянках з часом виріс ліс із ... Читать дальше »
Просмотров: 602 | Добавил: vwood | Дата: 24.05.2012 | Комментарии (0)

У лісі – пора народження малюків. Більшість копитних приводять потомство. Птахи гніздуються та висиджують пташенят.Аби зменшити фактор ризику, не турбувати і не лякати звірів Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства оголошує «Місячник тиші» та доводить до відома громадян, що у цей період буде обмежено доступ до лісових масивів. Про це «Перець Волинський» повідомили у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Лісівники Волині звертаються з проханням дотримуватися тиші, перебуваючи у рекреаційних пунктах.

http://perec.in.ua

Просмотров: 503 | Добавил: vwood | Дата: 23.05.2012 | Комментарии (0)

Останнім часом питання ведення лісового господарства на Волині є предметом обговорення і в засобах масової інформації, і у владних структурах.

Катерина ЗУБЧУК

Людей, незалежно від сфери їх професійної діяльності, турбує, яким побачать волинський ліс наші нащадки. З приводу цієї проблеми в обласній держадміністрації відбулись громадські слухання з участю влади, зокрема першого заступника голови облдержадміністрації Богдана Шиби і заступника голови обласної ради Володимира Банади.
За словами Богдана Шиби, розмова довкола волинського лісу (всіх чуток і недомовок) є підставою для того, щоб винести питання про господарювання лісівників на сесію обласної ради. Для всестороннього вивчення проблеми, зокрема економічних, екологічних її аспектів, створена комісія, в яку увійшло сімнадцять спеціалістів. Послужать цьому також громадські слухання, де слово було надане і лісівникам, і їх опонентам.
Серед причин, які ведуть до збіднення волинських лісів, назив ... Читать дальше »
Просмотров: 497 | Добавил: vwood | Дата: 23.05.2012 | Комментарии (0)

Підприємства, які займаються лісогосподарською діяльністю, отримали у січні–березні продукції лісового господарства на суму 81,7 млн. грн. проти 76,7 млн. грн. торік, або на 6,6% більше. З них понад 87% – продукція лісозаготівель. Про це повідомили в обласному управлінні статистики.

 Лісогосподарські підприємства заготовили 260,5 тис.м3 ліквідної деревини, що на 4,7% менше, ніж минулого року, в т.ч. 203,6 тис.м3 круглих лісоматеріалів (78,2% загального обсягу), 17,8 тис.м3 дров’яної деревини для технологічних потреб (6,8%), 34,2 тис.м3 дров для опалення (13,1%).

Обсяг заготівлі деревини наростили лісогосподарські підприємства усіх районів, крім Горохівського, Ковельського, Любомльського та Ратнівського. Майже половину заготовленої деревини припадає на лісогосподарські підприємства Маневицького, Ківерцівського та Камінь–Каширського районів

http://vidomosti-ua.com
Просмотров: 461 | Добавил: vwood | Дата: 16.05.2012 | Комментарии (0)

Министерство экономического развития и торговли Украины разработало проект постановления Кабмина "Об утверждении Положения об организации и проведении биржевых торгов по продаже необработанной древесины” и проект "Положения об организации и проведении биржевых торгов по продаже необработанной древесины”, которые были размещены на сайте министерства в первой половине апреля. Документы несколько недель находятся на стадии обсуждения, в котором, по словам деревообработчиков, по традиции, участвуют в основном органы исполнительной власти и которое сводится к переговорам об их визировании.

Проект является ремиксом действующего приказа Госкомлесхоза Украины №42 от 19.02.07 г. (далее — приказ №42). Заменить его постановлением в министерстве решили потому, что приказ №42 — это отраслевой документ, и, соответственно, он предусматривает реализацию через аукционы лесоматериалов только предприятий, подчиняющихся Гослесагентству (в прошлом — Госкомлесхозу). На прочих постоянных лесопользоват ... Читать дальше »
Просмотров: 729 | Добавил: vwood | Дата: 06.05.2012 | Комментарии (0)



Слегка перефразировав слова известного марша можно напеть и так:

Все выше, и выше, и выше
Стремим мы полет наших цен,
И в каждом подъеме их дышит
Алчность торговых гиен.

Если отбросить шутки в сторону, то подъем цен на круглые лесоматериалы достиг апогея и им давно уже пора пойти на снижение. Во всяком случае на внутреннем рынке, где цены на круглые лесоматериалы выглядят следующим образом.

Цены на пиловочник сосновый, длиной от 3 до 6 м в зависимости от сорта и диаметра:

I сорт, диаметр 20 — 24 см — 440 грн/м3
I сорт, диаметр 26 — 34 см — 550 грн/м3
I сорт, диаметр 36 см и б. — 570 грн/м3

II сорт, диаметр 20 — 24 см — 410 грн/м3
II сорт, диаметр 26 — 34 см — 470 грн/м3
II сорт, диаметр 36 см и б. — 495 грн/м3

III сорт, диаметр 20 — 24 см — 440 грн/м3
III сорт, диаметр 26 — 34 см — 550 грн/м3
III сорт, диаметр 36 см и б. — 570 грн/м3

Приведенные выше цены по Черниговскому областному управлению лесного х ... Читать дальше »
Просмотров: 464 | Добавил: vwood | Дата: 16.04.2012 | Комментарии (0)

На Волині з робочою поїздкою перебував Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк.

Камінь-Каширський район — один із найлісистіших в області: 47 відсотків його території — це бори та діброви. Не випадково лісова та деревообробна галузі є визначальними для цього регіону. Водночас місцеве населення значну частку прибутків отримує від збирання грибів і чорниць. За приблизними підрахунками, лише від реалізації цих ягід торік жителі поліських районів Волині поповнили домашні скарбнички майже на 150 мільйонів гривень. Проте, рубаючи деревину, лісозаготівельники позбавляють чорничники необхідного затінку і ягідники гинуть. Щоб їх плантації відродилися, навіть за сприятливих умов потрібні десятиріччя. Для місцевості, де майже немає ні сільськогосподарських, ні промислових підприємств, це майже катастрофа. Не випадково в селі Боровне, де Адам Мартинюк вручив тридцятьом жінкам посвідчення про присвоєння їм звання матері-героїні, одна з нагороджених пор ... Читать дальше »

Просмотров: 526 | Добавил: vwood | Дата: 13.03.2012 | Комментарии (0)

На Волині до криміналу допрацювався депутата сільради й водночас головний лісничий держлісгосппідприємства. Про це пише сайт прокуратури краю.



Прокурор Волинської області Андрій Парака порушив кримінальну справу стосовно депутата Дулібівської сільської ради Турійського району, головного лісничого державного підприємства «Спеціалізоване лісогосподарське агропромислове підприємство Турійськагроліс» за фактом зловживання службовим становищем, що заподіяло тяжкі наслідки інтересам держави за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Перевіркою, проведеною прокуратурою Турійського району, встановлено, що вказаний службовець, працюючи на посаді головного лісничого, будучи керівником, організатором і технологом усіх лісогосподарських робіт, відповідальним за раціональне використання державного лісового фонду, умисно провів незаконний відвід ділянки лісу під рубку на земельній ділянці сільської ради та із залученн ... Читать дальше »
Просмотров: 495 | Добавил: vwood | Дата: 25.02.2012 | Комментарии (0)

В області активно працюють над проектом переведення бюджетних закладів на опалення місцевими видами палива. До початку опалювального сезону як мінімум в 20 котельнях топитимуть не природним газом, а трісками. Такі плани в обласної влади.

Перш за все зміни торкнуться закладів освіти, медицини, районних та місцевих адмінустанов.

— Візьмемось за професійно-технічні училища, де стоять котли 30-40-річної давності. Вони споживають півбюджету того училища, і харчування, і навчання, і посібники. Це потрібно припиняти, — заявив заступник голови Волинської ОДА Віталій Карпюк.

За його словами, від опалення трісками буде очевидний економічний ефект, адже сировина значно дешевша від природного газу.

Карпюк також наголосив, що екоінспекція письмово попередить всіх працівників лісової охорони про заборону спалювання решток від вирубки та очищення лісу. Він зауважив, що «це лише ми такі багаті» палимо те, що можна використовувати з користю.


... Читать дальше »
Просмотров: 453 | Добавил: vwood | Дата: 25.02.2012 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 »